Nuray Akbulut Okutan Gün….Karanlık… adlı resim rergisi açılışı 10 Şubat 2012 Cuma saat:16.30’da Gelişim Sanat Kültür Merkezi’nde.
(Haşim İşcan mah. Eyilik Binası karşısı no:43 Tel:2471040
19 Şubat 2012 saat: 15.00’da ise aynı yerde “Sanat ve Sanatçının Yeri” konulu bir panel düzenleniyor. Panelin Konuşmacıları Nuray Akbulut Okutan, Ahmet Karakuş, ve T.Öğer Koç
Anneme göre, çöğür armutlarının olgunlaştığı, mevsimlerin değişmediği 1964 yılının sonbaharında, suların en kabarık olduğu zamanda,Gölhisar’ın Küçükalan köyüne renk katan akarsudan tutmuş babam beni.
1982- İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi Grafik- Resim bölümünden mezun olduktan beş yıl sonra sevgili babam; annemi, kardeşlerimi , ve beni ırmaklara bırakıp gitti. Anne ve kardeşler şaşkın, sığ sularda ayrı ayrı yol aldık.
Keşfine çıkmak için hayatın, parmak uçlarımızla şekillendirdik yaşam sürecimizi. Bazen durgun aktık, Bazen de hırçın dalgalar gibi haykırdık yaşama. Kimimiz denizleri bulduk; kimimiz kapıldık girdaplarına.
Bazen parmak uçlarımız başka sulara değdi. Çoğaldık…
Hayata dair ne varsa; öğrendikçe, biriktirdikçe yürekte, gözeler olduk…
Ödüller:
1982-İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi, ‘Atatürk’ konulu resim yarışması birincilik ödülü.
Katıldığım kişisel sergiler:
17-29Kasım 2008 ANSAN/ANTALYA
11-26Nisan 2009 Nazım Hikmet Kültür Merkezi/İSTANBUL
22-28Şubat 2010 Devlet Resim ve Heykel Müzesi/ANKARA
16-22 Nisan 2010 Çağdaş Sanatlar Merkezi ANKARA
………….. 24 Ekim 6 Kasım 2011 ANSAN ANTALYA
Değerli Sanatseverler,
Son yıllarda dünyamız büyük bir insanlık erozyonuna uğradı. Liberal ekonomi, insani değerleri birer birer ayaklar altına aldı. İnsan dayanışması yerle bir edildi. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de korku, kayıtsızlık, yalan, aldatma, kayırmacılık gibi toplumu içten içe kemiren, çöküşe götüren davranışlar olağan sayılır oldu. Eğitimde, sağlıkta, çok iyi şeyler oluyormuş gibi gösterilip kitleler çaresizliğe itildi. Görsel ve yazılı medyanın büyük bir bölümü sisteme entegre olarak seyircileşti. Adalet anlayışı hukukun aldığı yaralarla adil olmaktan uzaklaşarak yeni yaralar açılmasına neden oldu. Fırsat eşitliği diye diye fırsat anlayışı vurgunculuğa dönüştürülerek kavramlarda kaoslar oluşturuldu. bölgeler arası eşitsizlik katmerlendi. İnsan hakları, özgürlük, sanatçıya saygı gibi kavramların içi boşaltıldı.
Böyle bir dünyada, böyle bir ülkede duyduğum acıyı, resme dönüştürerek karşı koymaya, kendimi korumaya çalıştım.
Değerli insan dostlarım, sergiyi gezerken, şu sözcükleri tekrar tekrar usunuzdan geçirerek değerlendirin resimlerimi… DİRENİŞ VE DAYANIŞMA; BENCİLLİK; EĞİTİMİN YOZLAŞMASI; KORKU; BOŞ SÖZ; KAYITSIZLIK; KİŞİLİK YOZLAŞMASI; ÖZEL SAĞLIK; SONUÇTA KOCAMAN BİR ÇARESİZLİK
Ve sonra düşününüz…
Neleri kaybetmişiz elimizden,bu durumda ne yapmalıyız? Bunları konuşun konuşabildiklerinizle ve sanatçı gücünü, sanatçı görevini, insan olmanın onurunu bir kez daha alın gündeminize. Bugünü göremeyenin geleceğe yürüyemeyeceğini, geçmişin aydınlık günlerini içinde yaşatamayanın, geleceğinin koyu karanlık olacağını ASLA UNUTMAYIN.
Görerek düşünün diye SESSİZCE BAĞIRAN BU TABLOLARI YAPTIM. Kulağımda gün… karanlık sesleriyle. Ne demiş büyük şair NAZIM:
“Bizim zanaatları düşünüyorum, şiirciliği, resimciliği, çalgıcılığı filan düşünüyorum ve anlıyorum ki bir ulu ırmak akıyor insan eli ilk mağaraya ilk bizonu çizdiğinden beri, sonra bütün çaylar yeni balıkları yeni su otları yeni tadlarıyla dökülüyor onun içine.
Kurumayan uçsuz bucaksız akan bir odur.”
Sanat ırmağının kurumaması dileğiyle
Saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum…
Bu doğrultuda sergimin gelirini kurulduğu günden beri genç sanatçıların önünü açan Gelişim Sanat’a bırakıyorum.
Nuray AKBULUT OKUTAN