Mersin’in Tarsus İlçesi’nde bindiği minibüste vahşice öldürüldükten sonra, cesedi ormanlık alanda yakılan üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan için Antalyalı kadınlar eylem yaptı.

Attalos Heykeli önünde buluşan Antalya Kadın Platformu üyelerine vatandaşlarda destek verdi. Platform adına yapılan açıklamada, ‘En temel haklarımız erkek egemen, gerici, kadın düşmanı iktidar tarafından tehdit altında. Taciz, tecavüz, şiddet, savaş ve gerici saldırılarla hayatlarımız kuşatılıyor. AKP ‘Eşit değilsiniz’ dedikçe kadınlar öldürülüyor. Her gün 5 kadın en yakınındaki erkekler tarafından öldürülüyor. Erkeklerin bu gücünü nereden aldığını biliyoruz. Kadın ve erkek eşit değildir diyen Tayyip Erdoğan ve bir dediğini iki etmeyen AKP kurmayları erkek şiddetini meşrulaştırıyor’ denildi.

‘Erkek devlet şiddetine hayır’, ‘Geceleri de sokakları da terk etmiyoruz’, ‘Yaşasın kadın dayanışması’ gibi sloganlar atan kadınlar, ‘Özgecan’ın katili erkek egemen devlettir’, ‘Kadın cinayetleri politiktir’ yazılı dövizler taşıdı. Basın açıklamasının ardından Özgecen Aslan’ın fotoğrafını yere koyan kadınlar etrafına mum yakarak oturma eylemi yaptı.

Antalya Kadın Platformu’nun eylemi öncesi 20 yaşındaki üniversite öğrencisi kızı Seviye Düz ile birlikte Attalos Heykeli önüne gelen Konyaaltı Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yapan Sezai Düz, üzerinde ‘Ben Özgecan’ım, Özgecan benim kızım’ yazılı pankartla farkındalık eylemi yaptı. –

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here