Ovacık Belediyesinin doğal tarım ve hayvancılık destekleri kapsamında 2015 yılında başlatmış
olduğu çalışmalar sonucunda, üreticiler tarafından üretimi yapılan ürünleri tüketici ile
buluşturulmaktadır.

Ovacık ürünlerine şu anda  https://www.ovacikdogal.com/ sitesinden ulaşabiliyorsunuz.

Tunceli-Ovacık arasında uzanan Munzur Vadisinde, 42.000 Hektarlık bir alan 1971 yılında Milli
Park olarak ilan edilmiştir. Türkiye’nin en büyük milli parklarından biri olan “Munzur Vadisi Milli
Parkı”, Tunceli kent merkezine 8 Km. uzaklıkta başlayıp, vadi boyunca Munzur Dağlarına kadar uzanmaktadır. Kuzeyde 3300 metreye kadar yükselen Munzur Dağları, Mercan ve Munzur Suyu vadileri tarafından parçalanmıştır. Bu bölgenin milli park olarak ilan edilmesinde etken olan veriler, başta akarsu kaynakları ve gözeler olmak üzere zengin doğal veriler, endemik bitki türleri ve yöreye özgü hayvan türleri ile zenginleşen bitki örtüsü ve yaban hayvan varlığıdır.

Bitki örtüsü bakımından çok zengin olan Munzur Vadisi Milli Parkı florasında, 1518 çeşitli bitki
kayıtlı olup, bunlardan 43 çeşidi Munzur Dağlarına, 227 çeşidi Türkiye’ye endemik türlerden
oluşmaktadır. Munzur Dağlarından başka hiçbir yerde bulunmayan endemik bitkiler arasında Çan Çiçeği, Erzincan Kirazı, Bindebirdelik Otu, Munzur Kekiği, Munzur Düğün Çiçeği, Dağ Çayı, Munzur Dağı Oltu Otu ve Menekşe sayılabilir.

Ovacık Belediyesinin doğal tarım ve hayvancılık destekleri kapsamında 2015 yılında başlatmış
olduğu çalışmalar sonucunda, üreticiler tarafından üretimi yapılan ürünleri tüketici ile
buluşturuyoruz. Bu kapsamda 2017 yılında çalışmaları kooperatifleştirerek, sürdürmeye devam ediyoruz. Sınırlı Sorumlu Ovacık 94 Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 2017 yılında kurulmuştur. Kooperatifimizin temel amaçlarından biri gıdada ki kirlenmenin önüne geçmek ve tüketiciyi sağlıklı gıdalarla buluşturmaktır.

Üreticilerimizin ürettiği ürünler baştan sona kooperatifimizin denetimi altına alınmakta, ürün
hasadından sonra gerekli analizler yapıldıktan sonra paketleme sürecine geçilmektedir. Ballarımız ağustos ayı sonunda hasad edilip numuneler toplandıktan sonra, prolini, şeker profili, HMF oranı, diastas sayısı, kimyasal kalıntı ve antibiyotik kalıntı analizleri yapılarak uygun ürünler paketlenmeye alınır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here