Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Su ve Atıksu Genel Müdürlüğü’nde (ASAT) işten atılan taşeron işçiler,

ASAT önünde eylem yaptı. Taşeron işçiler adına ‘İşçi Kıyımına Son, İş Ekmek Yoksa Barış Yok’ yazılı pankartın açıldığı, ‘Türel geldi ekmeğimiz gitti’, ‘Su sayacı okurken Menderes canımıza okudu’ yazılı dövizlerin açıldığı eylemde sık Türel ve AKP aleyhine sloganlar atıldı.

Grup adına yapılan açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Menderes Türel’in kin ve intikamla hakaret ettiği vurgulandı.

İşten atılan taşeron işçiler adına açıklamayı yapan Hacı Temur, kendilerinin Büyükşehir Belediyesi’nin Kariyer Ofisi aracılığıyla iş bulmuş çalışırken yerel seçimler öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in cep telefonu kısa mesajıyla iş vaadinde bulunduğu binlerce insanlar arasında yer aldıklarını söyledi.

Ekmek parası için, sıcak soğuk demeden yol yürüyerek hizmet ettiklerini belirten Temur, sahada çalışarak sayaç okuduklarını ve verilen görevleri layıkıyla yerine getirdiklerini kaydetti.

Temur, Büyükşehir Belediyesine bağlı kurum ve kuruluşlarda birçok işçinin işten çıkarılacağını söyleyerek , “Menderes Türel’i buradan uyarıyoruz. Yapmış olduğunuz hatadan bir an önce vazgeçiniz. Herkesin işe başlamasına yeniden başlamasını sağlayınız. Önce işçiyi, işten atarak sonra gerekçe ve mazeret üretme anlayışının beyhude bir yaklaşım olduğu malumdur” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’i hatadan vazgeçmeye çağıran Temur, “Başarı sağlamakla yükümlü olan Belediye Başkanı’nın bunun temelden sarsacak bir yaklaşıma imza atması aklın, mantığın önüne kinin, intikamın belirleyici olduğu bir tavır sergilemesi kabul edilemez” dedi.
Eylemde DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, Büyükşehir ve bağlı şirketlerde işten atılan işçilerin listesini verdi.

ASAT’ta sadece 73 DİSK Genel-İş üyesi çalışanın baskıyla Hak-İş’e geçirildiğini kaydeden Aybar, yine ASAT’ta 10 şoför ve çok sayıda sayaç okuma ve kesme birim çalışanlarının işten atıldığını söyledi. Bununla birlikte Büyükşehir iştiraki şirketlerden ALDAŞ’da 19 çalışanın sürekli farklı birimlere görevlendirilerek kıdem ve ihbar gibi yasal haklarını terk edip istifaya zorlandığını belirten Aybar, ANTEPE’de sürgünün adresinin asfalt plent tesisi olduğunu An-Et’te ise yol otoparklarında çalışan 5 işçinin işten atıldığını belirtti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here