Eğitim Sen Antalya Şube Kadın Sekreteri Dilek Eldeniz
yazılı bir açıklama yaparak, “Kadın Cinayetlerine Sessiz Kalmayacağız!” dedi.
“Geçtiğimiz hafta 5 gün içerisinde Manavgat ve Kemer’de 3 kadın cinayeti işlendi. Ve yine Antalya’ da Asuman ince adlı bir öğretmen eski eşi tarafından silahlı saldırıya uğradı.” İfadelerinin yer aldığı açıklamada “Eğitim Sen‘li kadınlar olarak yaşanan şiddet olayları karşısında sessiz kalmayacağımızın, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Asuman İnce başta olmak üzere katledilen kadınların davalarının takipçisi olacağımızın ve gerçek adalet sağlanıncaya dek mücadelemizi yılmadan sürdüreceğimizin bir kez daha tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz” denildi
Kadın Cinayetlerine Sessiz Kalmayacağız!
Yaşadığımız her yerde, evde sokakta, işyerinde, kadın katliamları, şiddet, taciz ve tecavüz durmak bilmiyor. Ve kadın kırımına dönüşüyor. Ne ‘’Kadın ve Azize bireylerinin şiddete korunmasına dair kanun’’ ne de yargı kararları kadına yönelik şiddeti durdurmuyor. Türkiye’de öldürülen kadınların büyük bir kısmı boşanmak/ayrılmak isteyen, hatta çoğunluğu boşanan/ayrılan kadınlardan oluşuyor. Evinde sürekli şiddete maruz kalan kadına, isyan edip boşanmaya kalkışırsa sonunda ölümle biteceği adeta ezber ettiriliyor. Bu nedenle kadınların bir kısmı isyan edemiyor ve kaderlerine razı oluyor. Bu olaylar kadına yönelik şiddetle mücadelenin yalnızca yasal düzenlemelerle önlenemeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Asıl sorun şiddeti besleyen türlü mekanizmaların kaldırılmasıdır. Diğer yandan yargılamada haksız tahrik indirimleri yapılmamalıdır. Kadını ikinci el gören onu bir birey olarak değil ailenin bir parçası olarak kabul eden anlayış ve konuyu asayiş sorunu olarak ele almaktan vazgeçilmelidir. Erkek erki, erkek yargı, erkek devlet anlayışı değişmedikçe ekonomiden, siyasete, medyadan eğitime kadınları güçlendirici önlemler alınmadığı müddetçe şiddet, taciz, tecavüz ve ölümler sürecektir.
Geçtiğimiz hafta 5 gün içerisinde Manavgat ve Kemer’de 3 kadın cinayeti işlendi. Ve yine Antalya’ da Asuman ince adlı bir öğretmen eski eşi tarafından silahlı saldırıya uğradı.
Eğitim Sen‘li kadınlar olarak yaşanan şiddet olayları karşısında sessiz kalmayacağımızın, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Asuman İnce başta olmak üzere katledilen kadınların davalarının takipçisi olacağımızın ve gerçek adalet sağlanıncaya dek mücadelemizi yılmadan sürdüreceğimizin bir kez daha tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz
Eğitim Sen olarak ölen ve yaralanan kadınların ailelerinin acılarını en içten dileklerimizle paylaşıyoruz. Meslektaşımız Asuman ince ‘nin bir an önce iyileşerek ailesine ve öğrencilerine kavuşmasını diliyoruz.
Toplumu kadına yönelik şiddete karşı duyarlı olmaya, erkek egemen anlayışa ve şiddete karşı tüm kadınları özgürlük ve yaşam hakkımız için birlik dayanışmaya ve mücadeleye çağırıyoruz.
EĞİTİM SEN ANTALYA ŞUBESİ
Yönetim Kurulu Adına
Dilek ELDENİZ
Kadın Sekreteri