
”Gençlik Reyhanlı için sokakta, AKP’ye karşı direniyor”pankartı açarak Cumhuriyet Meydanına yürümek isteyen gençlere polis barikat oluşturdu.
Reyhanlı ve sonrasındaki saldırıları protesto için toplanan Gençlik Muhalefeti, SGDF, LÖB, DİP’li gençler, Dev-Lis, Genç-Sen, SYKP’li gençler ”Reyhanlının hesabı sorulacak”,”Katil ABD,işbirlikçi AKP”, ”Katil AKP Orta doğu’dan defol”,”Polis defol bu sokaklar bizim” sloganları ile Kapalıyol Halkbankası önünden Attalos Heykeli önüne kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanına girmek isteyen gençlere çevik kuvvet barikat oluşturarak izin vermemesi üzerine burada bir basın açıklaması yapıldı.. Attalos heykeli önünde Gençlik adına basın açıklamasını okuyan Bilge Çakmak şunları söyledi.
”11 mayıs günü Hatay’ın Reyhanlı ilçesi korkunç patlamayla ayağa kalktı. Reyhanlı’nın en yoğun mevkisine tesiri yüksek bombanın patlamasıyla devlet rakamlarına göre 51 ancak bölgede bulunan insanların söylediklerine göre yaklaşık 170’ten fazla kişi yaşamını yitirdi.
AKP’nin dış politikasını topluma kabul ettirememiş olması ve savaş politikasının toplumun büyük ve görünür bir kesimi tarafından reddedilmesi Hükümeti çileden çıkaran ve kendi gibi düşünmeyenlere saldırmasının nedenlerinden biridir.
Bizler İstanbul, Ankara, İzmir ve daha birçok başka şehirde üniversite öğrencilerine ve tüm devrimcilere uygulanan şiddeti teşhir ediyor, her yerde direnişi arttıracağımızı buradan bildiriyoruz. Bundan üç gün önce bizler Akdeniz Üniversitesinde bu saldırılara maruz kaldık. Mayıs şehitleri anması yapmak isteyen devrimci ve yurtsever öğrencilere, okulun özel güvenlik birimi, çevik kuvvet ve arkalarına aldıkları faşist grup, acımasızca saldırdı. Üniversite yönetimi, öğrencileri kendi adres gösterdikleri alana gitmesini bile engelleyerek aslında üniversite içinde demokratik hiçbir alanın olmadığını bizlere bir kez daha gösterdi.
Biz bugün burada şehit verdiğimiz yoldaşlarımız anısına ve hiçbir meydanın öğrencilere, emekçilere, devrimcilere kapatılamayacağını göstermek için cumhuriyet meydanına girmek istedik. var olduğumuz her alanda devletin bütün yasaklarına karşı direneceğimizi ve alanlarımıza sahip çıkacağımızı bir kez daha duyuruyoruz. Unutulmamalıdır ki nerede bir baskı varsa orada direniş olacaktır. Bu direnişler her zaman baskıyı, zulmü ortadan kaldırmak adına mücadele verecektir.
Unutulmamalıdır ki bizler Reyhanlı katliamının hesabı sorulana kadar mücadelemize devam edeceğiz ve hiçbir baskı ve yıldırma politikası bizleri mücadelemizden alıkoyamayacaktır.