Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi, genel merkezinin planladığı eylemler çerçevesinde toplu mektup gönderme eylemi gerçekleştirdi.

Defterdarlık önünde toplanan BES üyeleri yolu kapatarak sloganlarla Soğuksu PTT’sine kadar yürüdüler.

Maliye bakanlığında yaşanan eşitsizliklere ve huzursuzluklara karşı ; Başbakan’a, Maliye Bakanı’na ve Antalya İl milletvekillerine  topladıkları  mektupları  gönderen BES üyeleri  eylemlerine bir süre Soğuksu PTT önünde de devam ettiler. Burada bir basın açıklaması yapan BES Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, ”Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ı Maliye Bakanlığını Sayın Mehmet ŞİMŞEK ve Antalya İl Milletvekillerini bu utanç verici uygulamaya son vermeye” çağırıyoruz” dedi

Değerli arkadaşlar

İstiyorlar ki, uzman ile uzman olmayan birbirine düşsün ve biz emekçilerin birliği bozulsun! Ama bizler gerçekleri çok iyi görüyoruz. Uzman olmayan maliye emekçileri, aynı masalarda aynı işi yapmalarına rağmen yıllardır görmezden geliniyor, yok sayılıyor.

Gelir Uzmanı olan emekçiler ise bir yandan yanı başında çalışan arkadaşının görmezden gelinmesi karşısında çaresizleşiyor, ama öte yandan da merkez taşra ayrımı yaratılarak hem kendisinin hem de uzman olmayan emekçilerin ücretlerindeki ayrımcı politikalar derinleştiriliyor.

Değerli arkadaşlar;

Büro Emekçileri Sendikası olarak memuruyla, uzmanıyla, hizmetlisiyle, amiriyle, bu ayrımcı uygulamalara dur demek, emeğimize saygı gösterilmesini istemek için,

Bize bu ayrımcılığı dayatan politikalara karşı, hepimiz için insanca yaşanabilir adil bir ücret istiyoruz.

Öncelikle uzman olan-olmayan ayrımına son verilmelidir.

Şefinden müdürüne kadar tüm amir vasfı taşıyan emekçilere yapılan ayrımcılığa son verilmelidir.

Onuru kırılan, yok sayılan, yanı başındaki arkadaşının çaresizliğine ortak olan tüm maliye emekçileri olarak;

Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ı Maliye Bakanlığını Sayın Mehmet ŞİMŞEK ve Antalya İl Milletvekillerine bu utanç verici uygulamaya son vermeye, çalışanlar arasındaki eşitsizliği ve adaletsizliği kaldırmaya, insan haklarına saygılı olmaya davet eden  Mektuplarımızı buradan ilgililere gönderiyoruz.

 

BES ANTALYA ŞUBE

 YÖNETİM KURULU

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here