Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Antalya İl Başkanlığı üyeleri, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüler

tarafından başlatılan açlık grevine destek amacıyla 2 günlük açlık grevine başladı.

BDP Antalya İl Başkanı İhsan Nergiz, parti binasında yaptığı açıklamada, cezaevlerindeki 800 civarında tutuklu ve hükümlünün 46 gündür açlık grevi yaptığı söyledi. Cezaevlerinde açlık grevi başlatan tutuklu ve hükümlülere destek vereceklerini belirten Nergiz, Antalya’da da 27 kişinin 48 saat boyunca açlık grevi yapacağını duyurdu.

Basın açıklamasının ardından parti binasında açlık grevi yapan BDP üyelerinin yanında oturan İhsan Nergiz, Hasan Adsız adlı kişinin de süresiz olarak açlık grevine başladığını söyledi.

Nergiz, “AKPi başta olmak üzere Adalet Bakanlığı bu konuda adım atmazsa bu arkadaşlarımızın eylemlerini sonuna kadar destekleyeceğiz ve geri adım atmayacağız” dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here