Kapalı Yol Halk Bankası önünde toplanan yüzlerce Eğitim-Sen üyesi,
‘AKP elini evimden çek’, ‘Eşit, bilimsel, özgür eğitim’ gibi sloganları Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.
Burada açıklama yapan Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, AKP’nin doğrudan yaşam tarzına müdahale ettiğini, baskıcı ve otoriter uygulamalara yenisinin eklendiğini ifade etti.
Sönmez, AKP’nin kadını ve kadın bedenini kendi siyasal pozisyonunu güçlendirecek bir alan olarak gördüğünü, kadınların eşitçe ve özgürce yaşayabildikleri alanları her geçen gün daha da daralttığını belirtti. Sönmez, kadın cinayetlerinin, yetiştirme yurtlarında “devlet korumasında” bulunan genç kadınların tecavüze uğramasının Tayyip Erdoğan’ın gündeminde olmadığını söyleyerek “kızlı-erkekli” kalan öğrencilerin ülke gündemi haline getirildiğini ifade etti.
Siyasal iktidarın işçilerin ve kamu emekçilerinin giderek artan ve acil çözüm bekleyen sorunlarını geri plana ittiğini dile getiren Sönmez, AKP’nin dayattığı gericilik ile toplumu kutuplaştırdığını ve en azından bir bölümünü yedeklemeye çalıştığını vurguladı.
’23 Kasım’da Ankara’dayız’
Sönmez, Eğitim Sen’in kötü ve sağlıksız koşullarda çalışan, hakları gasp edilen, sürgünlere ve soruşturmalara maruz kalan tüm eğitim emekçilerinin sorunlarının takipçisi olduğunu ifade ederek, 23 Kasım’da Ankara’da kitlesel bir eylem düzenleyeceklerini söyledi.