Kızılarık Cemevi önünde basın açıklaması yapılması Alevi yurttaşların ve Antalya Emek ve Demokrasi Güçlerinin bir çok bileşeninin tepkisine yol açtı.

Antalya’da ilk defa bir Cemevi önünde basın açıklaması yapılması başta Alevi yurttaşlar olmak üzere Antalya Emek ve Demokrasi Güçlerinin çoğu bileşeninin tepkisine neden oldu.

Emek ve Demokrasi Güçleri içinde kriz

Bir oldu bittiye getirilerek karar altına aldırılan ve yapılan basın açıklaması, Emek ve Demokrasi Güçleri içinde krize yol açtı. Karar alma mekanizması, işleyişi konusunda bir süredir kırılmalar yaşayan Emek ve Demokrasi Güçleri’nin bir dayatma ile yapılan bu basın açıklaması sonrası  kendi içerisinde ciddi tartışmalar yaşaması bekleniyor.

Antalya’da bugüne kadar Cemevi önünde Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından basın açıklaması yapılmamıştı.

Alevi inancına göre Cemevi bir ibadethane

“Ekonomik Kriz ve Halkın Hakları Mücadelesi “ başlıklı Panel öncesi Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Cemevi önünde yapılan “Güvenceli İş, İnsanca Yaşam, 3.Havalimanı İşçileri Yalnız Değildir” başlıklı basın açıklaması özellikle Alevilerden büyük tepki çekti. Alevi inancına göre Cemevi bir ibadethanedir.

“Ekonomik Kriz ve Halkın Hakları Mücadelesi “ başlıklı panel Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kızılarık Cemevi’nde yapıldı. Panelin konuşmacıları DİSK Genel Başkanı Dr.Arzu Çerkezoğlu ile Dr.Özlem Albayrak olurken moderatörlüğünü ise Av.Mustafa Şahin’in yaptı.

2 YORUMLAR

1. Öncelikle basın açıklamasının neden Cem Evinde yapıldığına, yani koşullara bakmak, sonra da burada paneller, söyleşiler yapılmışsa basın açıklaması yapılmasının da yadırganmaması gerek diye düşünüyorum.

CEVAP VER

Please enter your comment!